Słoiki
Wiosna w pełni, nasze ogrody uroczo rozkwitły. Cieszymy się zielenią albo z radością oglądamy kwitnące rośliny. Za niewielki czas pojawią się pierwsze owoce lub warzywa, będziemy je zbierać też magazynować, tylko jaki sposób na przechowywanie jest najlepszy? Jedzenie najlepiej przechowywać w szczelnych pojemnikach, uniemożliwia to robieniu się wilgoci ale tym samym ogranicza lub wręcz uniemożliwia powstawanie grzybów oraz pleśni, przedostawaniu się robaków zaś dodatkowo wysuszeniu naszych zbiorów. Drugim warunkiem, który musi być wykonany żeby nasze zbiory poprzez długi czas zachowywały świeżość, jest pojemnik wykonany ze szkła. W takowej sytuacji, najlepszymi pojemnikami do przechowywania żywności są ewidentnie słoiki. Szczelność albo przygotowanie ze szkła, zapewnia nam, iż jedzenie nie straci zbytnio na własnej wartości witalnej, ale ochroni się je także od sporej ilości negatywnych czynników zewnętrznych.